Tâlcuiri la „Tatăl nostru” (partea a X-a)

Că a Ta este Împărățiahaina

Stelele și soarele sunt cetățeni ai împărăției Tale, Tată. Înscrie-ne și pe noi în această oaste strălucitoare. Planeta noastră este mică și întunecată, dar este lucrul Tău, zidirea Ta și insuflarea Ta. Cum poate să iasa din mâinile Tale ceva care nu e mare? Totuși, prin micimea și întunecarea noastră, noi facem mic si întunecat locul sălășluirii noastre. Da, pământul este mic și întunecat de câte ori îl socotim împărăție a noastră și când ne închipuim ca niște nebuni că suntem împărați ai ei.

Iată, între noi sunt mulți care au fost împărati pe pamânt si care acum, stând pe ruinele tronurilor lor, se miră și întreabă: Unde sunt împărățiile noastre? Și multe sunt împărățiile care nu știu ce s-a întâmplat cu împărații lor. Fericit omul care privește prin nori si șoptește graiuri pe care le aud: A Ta este Împărăția!

Ceea ce numim împărăția noastră pamântească e plin de viermi și e trecator ca bășicile pe un râu adânc. O gramadă de țărână pe aripile vântului! Numai Tu ai adevarata împărăție și numai Împărăția Ta are Împărat. Ia-ne de pe aripile vântului, Milostive împărate, mântuiește-ne de pe aripile vântului! Și fă-ne cetățeni ai veșnicei Tale Împărății, aproape de stelele si de sorii Tăi, aproape de îngerii și de arhanghelii Tăi, da, aproape de Tine, Tatăl nostru!

vinieta

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Tâlcuiri la "Tatăl nostru" și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s